Editörler

Suderin Murat
Gülçin Tellioğlu
Leyla Yücel

Yayın Kurulu

Yağmur Dolkun
Bülent Irkkan
Elif İnan
Mahmut Özturan
Doğanay Sevindik
Zeynep Şişman
Elif Vargı






Fotografya Yayın Kurulu
adına İmtiyaz Sahibi
Ş. Uğur Okçu


E-Mail Fotografya
fotografya@ada.net.tr

Yayınlanmasını İstediğiniz
Fotoğraf Haberleri İçin

fotografya@fotografya.gen.tr

ADANET Fotoğraf Editörü

Ş. Uğur OKÇU
 
ara


    Sayılar    Sayı 21    AİDS
AİDS Morten Hvaal

Morten Hvaal 1963 yılında Norveç’te doğdu. Yaşamı boyunca çok seyahat etti. Çocukken, babasına ait olan Olympus fotoğraf makinesini açıp içindeki filmin yanmasına sebep olarak fotoğrafla tanıştı. Bu olaydan sonra fotoğrafa hayranlık duyarak, toplumsal ve insani konularda uzman, dünyaca tanınan, lider bir fotoğrafçı oldu. Sri Lanka yaşamakta olup, New York’ta bulunan Rapport Press fotoğraf ajansı tarafından temsil edilmektedir.



(21 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’da, AIDS hastası anneleriyle birlikte sokakta yaşayan iki çocuk sepet yaparken. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(18 Ekim 200) 8 yaşındaki HIV pozitif Pia, Laos’un başkenti Vientiane’deki bir klinikte şifalı bitkiler kullanılarak yapılan geleneksel tedavi için sıra beklerken. Küçük kız üç yaşındayken anne ve babasını kaybetti. Velisi olan teyzesinin maddi gücü, kızın modern ve batılı yöntemle tedavi görmesine yetmemekte. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(16 Ekim 2000) Dr. Sum, Laos’un başkenti Vientiane’deki bir hastanenin neredeyse tamamen boş bir odasında ayakta dururken. İlaç ve teçhizat temini için gereken maddi destekten mahrum hastanede hastalar tedavi edilememekte. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(3 Ekim 2000) Tayland’ın Chiang Mai şehrinde, yaşadığı odada fahişelik yaparak yaşamını sürdüren Ann. Müşterilerinin çoğunun kondom kullanmayı kabul ettiklerini söylüyor. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



.(28 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’da, iki kız çocuğu evlerinin kapısı önünde otururken. AIDS hastası annelerinin sağlık durumu ağır. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(7 Ekim 2001) Tayland’ın kuzeyindeki Surin bölgesinde, ışık festivali için yüzer mum hazırlayan AIDS hastası kadın ve oğlu. Bu yüzer mumlar, iyi dilekleri ve aydınlığı geleceğe taşımak için nehre bırakılır.  AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(13 Mayıs 2001) Zambiya’nın Kitwe şehrinde, ağabeylerinin ilgilendikleri çok hasta bir çocuk. Bu çocuklar, AIDS nedeniyle öksüz kalan 13 milyondan fazla Afrikalı çocuktan birkaçı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(4 Ekim 2000) Tayland’ın kuzeyindeki Chiang Mai şehrinde, evinin önünde bebeğini mamayla besleyen HIV pozitif kadın. HIV (İnsan Bağışıklık Yetmezlik Virüsü), anne sütüyle bebeklere bulaşabilir. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(13 Mayıs 2001) Zambiya’nın Kitwe şehrinde, AIDS hastası annelerini seyreden çocuklar. Bu çocuklar, AIDS nedeniyle öksüz kalan 13 milyondan fazla Afrikalı çocuktan birkaçı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(21 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’da, AIDS hastası anneleriyle birlikte sokakta yaşayan iki çocuk sepet yaparken. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(20 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’da, artık evin reisi olan büyük ablasını seyreden küçük çocuk. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(20 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’da, okul yolundaki tren rayları boyunca yürüyen öksüz küçük kız. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(23 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’daki öksüzler yurdunun okulundaki çocuklar. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(21 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’da, iki çocuk AIDS hastası anneleriyle birlikte. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(8 Nisan 2001) Malawi’nin başkenti Lilongwe’de, öksüzlere hizmet veren gündüz bakım evinde yemeğini almakta olan küçük çocuk. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(10 Nisan 2001) Uganda’nın Kumi şehrinde, ailesini AIDS nedeniyle kaybettikten sonra anneannesiyle yaşamak zorunda kalan çocuk. Anneannesinin kendisini sürekli olarak tarlada çalıştırdığını söylüyor. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(20 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’daki öksüzler yurdunda yaşayan, çok hasta bir çocuk. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(5 Ekim 2000) Tayland’ın kuzeyindeki Chiang Mai yakınlarında, AIDS’li bir kadını muayene eden gönüllü sağlık görevlisi. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(5 Ekim 2000) Tayland’ın Chiang Mai şehrinde, AIDS hastası bir adam Budist keşiş tarafından teselli edilirken. Keşişler, AIDS hastalarına sadece dokunarak, lekelerin oluşmasını önlemeye çalışıyorlar. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(21 Ekim 2000) Vietnam’ın Haiphong şehrinde, 24 yaşındaki Nguyen Dinh Thuyen, kaşık çalıp şarkı söylerken. Eroin bağımlılığını, diğer kullanıcılara kullanılmış şırınga satarak sürdürmekte. Şimdiye kadar hiç tahlil yaptırmadığı halde, kesinlikle HIV pozitif olduğunu söylüyor. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(11 Nisan 2001) Uganda’nın Kumi şehrinde, ailesini AIDS nedeniyle kaybettikten sonra sadece kardeşleriyle yaşamak zorunda kalan kız. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(6 Ekim 2000) Tayland’ın kuzeyindeki Chiang Mai yakınlarındaki bir klinikte, yemek yiyip televizyon seyreden AIDS hastası bir kadın. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(15 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’da, ailesini AIDS nedeniyle kaybettikten sonra büyükannesiyle yaşamak zorunda kalan çocuk. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(8 Mart 2001) Malawi’nin başkenti Lilongwe’de, öksüzlere hizmet veren gündüz bakım evinin bahçesinde oynayan çocuklar. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(20 Nisan 2001) Uganda’nın başkenti Kampala’daki öksüzler yurdunda, gönüllüler tarafından bakılan birkaç şanslı çocuktan biri. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



(9 Mart 2001) Malawi’nin başkenti Lilongewe yakınlarındaki köyde, bir AIDS kurbanının defini. Bu köydeki pek çok yetişkin, çocuklarını öksüz bırakarak AIDS hastalığından hayatlarını kaybettiler. 13 milyondan fazla Afrikalı çocuk, AIDS nedeniyle öksüz kaldı. AIDS hastalığının ilk kez tanımlandığı 1981 yılından bugüne kadar, 20 milyondan fazla insan bu hastalık nedeniyle yaşamını kaybetti.



HAKLARI MORTEN HVAAL'a AITTIR




Ziyaretçi Sayısı:1001254
 
   
 
   
 

Barındırma: AdaNET

 

Copyright and "Fair Use" Information

Dergimiz ticari bir kuruluş olmayıp amatör bir yayındır. Fotoğrafçıları ve dünyada yapılan fotoğraf çalışmalarını tanıtmak amacıyla bilgi ve haber yayınları yapmaktadır.
Bir kolektif anlayışıyla çalıştığı için makalelerde yer alan fotoğraflar ve alıntıların sorumluluğu makalenin yazarına, fotoğrafçısına aittir.
Dergide yer alan içeriklerden ve ihlallerden derginin herhangi bir sorumluluğu yoktur.

Fotoğrafya'da yayınlanan yazıların, fotoğrafların ve kısa filmlerin sorumluluğu
yazarlarına/fotoğrafçılarına/sanatçılarına/film yönetmenlerine aittir.

Dergimiz fotoğrafla ilgili gelişmeleri duyurmak amacıyla çalışmaktadır. Ek olarak, ülkemizde yeterince tanınmayan yabancı fotoğrafçılar ve fotoğraflarıyla ilgili bilgi de aktarmaktadır. Makalelerde yer alan fotoğraflar HABER amaçlı kullanılmaktadır.

AdaNET Ana Sayfa X-Hall Instagram